Nieuwsberichten Documenten Algemene info Contact Links
 

ORGANISATIE SNELLE REDDING (OSR)

 
Sinds 2012 is de dienst noodplanning van de gouverneur ingestapt op het digitaal veiligheidsplatform OSR (Organisatie Snelle Redding). Dit platform biedt tal van mogelijkheden zoals het invoeren van gegevens cruciaal voor de noodplanning, het opzoeken van die gegevens, het bijhouden van een logboek tijdens noodsituaties in de commandopost operaties én in de crisiscel, het aanmaken van een kaart…

Het veiligheidsplatform kan maar optimaal werken als ook gemeenten en disciplines in de noodplanning hierop aansluiten. Het is immers de bedoeling dat contactgegevens aan de bron worden ingegeven: meteen een garantie voor de meest correcte en actuele informatie! Verder is het opzet van OSR dat alle disciplines tijdens een noodsituatie hun inputs doen in het logboek.

CIPAL die OSR ontwikkelde, biedt aan de gebruikers van OSR twee verschillende abonnementen aan, nl. het type 1 en 2 abonnement. Het type 1-abonnement geeft toegang tot ingave van gegevens en tot de aanmaak van een logboek en kaart. Met een type 2-abonnement kan je gegevens opzoeken (niet ingeven) en een logboek starten, inclusief de aanmaak van een kaart.

Tijdens de OSR-opleidingen worden de mogelijkheden van het platform toegelicht volgens het type abonnement.

De opleidingen staan in de eerste plaats open voor instanties die reeds een abonnement op OSR hebben.

2014: 13 & 14 oktober 2014

2015:

Verdere info hierover via: saskia.vanhove@ibz.fgov.be

 
 

© WFIV